duminică, 20 martie 2016

Chec învelit cu glazură de ciocolată şi cocos

Evident, poza mea originala nu este asta, dar prăjitura aşa arată şi chiar aşa va ieşi. M-am gândit ca în acest articol să vă pregătesc şi o reţetă. 
Acest Chec învelit cu glazură de ciocolată şi cocos este un desert uşor de făcut şi vă pot asigura ca este foarte delicios dacă îl faceţi cu ingrendientele respective. Bineînţeles nu eu am făcut-o, ci mămica mea cea dragă, dar eu ştiu întreaga reţetă încât o pot face şi eu. Pandişpanul l-a făcut cu unt care i-a dat un gust nemaipomenit şi foarte delicios. Nu te saturi deloc. Apoi, după ce a preparat glazura din ciocolată a pus câteva picături de esenţă de rom. Evident, după placul vostru, puteţi crea glazura cum vreţi, ba chiar puteţi face şi glazură de vanilie.

Ingrendientele pentru pandişpan:

  •  350 g de făină
  • 250 ml de lapte
  • 200 g de unt (margarină)
  • 200 g de zahăr
  • 10 g de praf de copt
  • 3 ouă ( puteţi pune câte ouă vreţi dacă vreţi să faceţi mai multe pătrăţele sau mai puţine)
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

 Ingrendientele pentru glazura:

  • 250 ml de lapte
  • 200 g ciocolată amăruie sau cu lapte (sau ciocolata albă)
  • 200 g nucă de cocos
  • 2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Prima dată mixăm bine ouăle cu zahărul apoi adăugăm untul sau margarina şi alternativ faina amestecată cu praful de copt şi laptele. Dupa amestecarea ingredientelor se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Daca o faceti in tava mai adanca vor iesi cuburi mai mari, in cea intinsa vor iesi cuburi mai mici. Când blatul este copt îl lăsăm să se răcească şi apoi îl tăiem în cubuleţe.
După ce blatul este tăiat în cubuleţe luaţi pătrăţelul cu o furculiţă sau cu mâna şi scufundaţi-l în glazură după care îl tăvăliţi în cocos care acesta să se prindă de glazura de pe pandişpan.
Apoi se aşează cuburile pe o farfurie sau pe un platou şi se păstrează la rece. Şi când credeţi că este de ajuns puteţi să vă îndopaţi cu ele!! La cât de gustoase sunt... :))) ☻ 

Sper să vă placă acest desert! Şi sper că acest articol vă va ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu